Dlouhodobý majetek ve světově uznávaných účetních systémech - Koukolíková, Lucie; Krupová, Lenka, 1964-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá vykazováním dlouhodobého hmotného majetku podle IFRS a US GAAP. První kapitola se zaměřuje na definici aktiva a na jeho prvotní ocenění. Druhá kapitola vysvětluje následné ocenění dlouhodobých hmotných aktiv a ve třetí kapitole jsou shrnuty ostatní významné problémy týkající se dlouhodobých hmotných aktiv, jako je leasing, vyřazení majetku nebo zveřejnění minimálně požadovaných informací. Poslední část práce obsahuje praktickou studii, která zkoumá, zda společnosti vykazující podle IFRS a US GAAP dodržují principy uvedené v teoretické části, popř. jaké řešení dané problematiky volí.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses