Rozvoj nabídky cestovního ruchu v ČR využívající fiktivní literární postavy - Mrázková, Hana (2010)
Práce se zabývá využitím fiktivních literárních postav v cestovním ruchu. V úvodní části definuje nabídku cestovního ruchu a představuje využití těchto postav v zahraničí v oblasti literárního a filmového turismu. Další část je věnována představení vybraných atraktivit a produktů na území České republiky. Poslední kapitola shrnuje poznatky z této oblasti a popisuje návrh nového produktu cestovního ruchu využívající fiktivní literární postavu.