Charakteristika sítě ubytovacích zařízení na Rakovnicku - Holá, Lucie (2010)
Cílem této práce je charakterizovat ubytovací síť na Rakovnicku a stanovit, zda vyhovuje přijíždějící klientele. Úvodní část se zabývá systémem klasifikace a kategorizace, další podrobně popisuje region Rakovnicko a jeho potenciál pro cestovní ruch. Krátce se věnuje i historii ubytovacích zařízení na Rakovnicku. Ve stěžejní části práce jsou popsána ubytovací zařízení a je vyhodnoceno dotazníkové šetření, prostřednictvím kterého byly zjišťovány požadavky turistů přijíždějících na Rakovnicko na ubytovací zařízení. V závěrečné části je zhodnocena situace v regionu.