Provozně-marketingová studie gastronomického zařízení - Pertilová, Klára (2010)
Práce je věnována provozně-marketingové studii gastronomického zařízení. Účelem je ověřit, zda je třeba využívat teoretických znalostí marketingového plánování v praxi, analyzovat stávající situaci restaurace a vyvodit opatření na zlepšení současného stavu. První část se týká teorie - gastronomické služby v rámci cestovního ruchu, legislativní úprava podnikání v gastronomii a marketingový mix. Druhá část je samotná analýza restauračního zařízení - jedna kapitola je zaměřena na provoz a druhá na použité marketingové nástroje.