Překonání důsledků argentinské finanční krize od roku 2002 - Santinoni, Mariana (2009)
Tato práce se zaměřuje na ekonomické důsledky finanční krize, která otřásla Argentinou na přelomu roku 2001--2002. Hlavně se snaží analyzovat způsob, jak se tehdejší vláda vypořádala se znepokojující situací. Má se zde na mysli opouštění měnového režimu Currency Board a přestup na režim Řízeného floatingu a dále různá nouzová opatření k zabránění ještě prudšímu vzestupu chaotických situací. Práce se dále zabývá dlouhodobější fiskální a monetární politikou, která se nicméně ukazuje být stále důsledkem krize. Jde hlavně o boj proti inflaci, regulaci trhu a o vyrovnání dluhu s oficiálními institucemi a soukromými investory.