Překonání důsledků argentinské finanční krize od roku 2002 - Santinoni, Mariana; Helísek, Mojmír, 1958-2021; Stiegler, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce se zaměřuje na ekonomické důsledky finanční krize, která otřásla Argentinou na přelomu roku 2001--2002. Hlavně se snaží analyzovat způsob, jak se tehdejší vláda vypořádala se znepokojující situací. Má se zde na mysli opouštění měnového režimu Currency Board a přestup na režim Řízeného floatingu a dále různá nouzová opatření k zabránění ještě prudšímu vzestupu chaotických situací. Práce se dále zabývá dlouhodobější fiskální a monetární politikou, která se nicméně ukazuje být stále důsledkem krize. Jde hlavně o boj proti inflaci, regulaci trhu a o vyrovnání dluhu s oficiálními institucemi a soukromými investory.
Vedoucí práce: Mojmír Helísek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; finanční krize; diplomové práce; financial crises; master's theses