Současné možnosti elektronického investování na akciových trzích - Koníček, Tomáš (2010)
Bakářská práce si klade za cíl objasnit, které investiční atributy jsou pro retailového investora při výběru investičního řešení důležité a podle kterých se pro dané řešení rozhoduje. Teoretická část se zaměřuje na stručnou historii investování, primárně investování do akcií, dále se snaží objasnit motivaci lidí proče investovat nebo proč být více bohatý. V praktické části je nastíněna situace současného trhu obchodníků s cennými papíry v České republice, dále jsou dle výzkumu zákaznické báze společnosti brokerjet České spořitelny, a.s. vytvořeni modeloví investoři, kteří si volí různá investiční řešení na základě klíčových atributů a jejich důležitosti pro investiční strategii.