Geocaching - Horňáková, Michaela, 1987-; Pokorný, Pavel, 1952-; Jiroušek, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Geocaching je poslední dobou stále více populární aktivitou volného času v České republice, ale i na světě. Práce se nejprve zaměřila na vysvětlení podstaty geocachingu, který se zabývá hledáním ukrytých schránek na daných zeměpisných souřadnicích. Geocaching ale není jedinou aktivitou, která se provozuje pomocí GPS navigace, a tak práce poukazuje také na další podobné možnosti jako je Wherigo, GPS Mission atd. Potenciál využití geocachingu v komerční sféře zatím není zcela využit, a tak se práce také zabývá komerčním využitím geocachingu, které se zaměřuje na produkty a služby spojené s geocachingem. Nabízí ale také druhou možnost, a to komerční využití jeho podstaty. Podstatou je myšleno hlavně hledání ukrytých skrýší pomocí GPS navigací, které ovšem nefunguje pod správou společnosti Groundspeak, která geocaching zaštituje. V komerčním využití podstaty tak práce hlavně nabízí možnosti využití pro malé i velké společnosti (také pro fakultu) ve formě různých soutěží a jiných projektů. K bakalářské práci byla také vytvořena anketa, která je obsažena průběžně v celé práci, tzn. v kapitolách, které souvisely s tématem otázek v anketě. Výsledky ankety byly tedy v samostatných kapitolách průběžně analyzovány. V neposlední řadě byl vytvořen také projekt "Poznej Jindřichův Hradec", který má za účel zvýšit povědomí o Jindřichově Hradci, či zlepšit jeho cestovní ruch. Tento projekt je vytvořen právě na již zmíněné podstatě geocachingu a byl k němu vytvořen také speciální web.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: cestovní ruch; GPS (navigační systém); bakalářské práce; geocaching; tourism; GPS (navigation system); bachelor's theses; geocaching; management [obor bakal. práce]