Rozbor protikrizových opatření pomocí základních nástrojů ekonomické teorie - Marholtová, Lenka (2009)
Teoretická část bakálářská práce popisuje a sumarizuje příčiny a důsledky krize pro celý svět, především pro ČR. Také charakterizuje opatření, která by měla pomoci České republice se s krizí vyrovnat. Hlavní bod praktické části se opírá o zasazení protikrizových opatření popisovaných v teoretické části do ekonomických modelů a následné predikce a interpretace ekonomické situace po přijetí opatření. Hlavní přinos práce je především v tom, že po přečtení by měl být čtenář schopen pochopit, jaké důsledky by mohla mít opatření pro ekonomiku ČR.