Peníze z pohledu vybraných českých ekonomů - Tácha, Pavel (2009)
Cílem této bakalářské práce je poskytnutí uceleného přehledu názorů vybraných českých ekonomů na problematiku peněz. První část práce je zaměřena na představení obecně uznávané teorie vzniku a vývoje peněz, a zejména pak na představení názorů vybraných ekonomů. Ve druhé části je provedena komparace názorů dvou vybraných ekonomů, doplněna postřehy ze současné hospodářské situace.