Peníze z pohledu vybraných českých ekonomů - Tácha, Pavel; Šumpíková, Markéta, 1970-; Dvořák, Pavel, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Cílem této bakalářské práce je poskytnutí uceleného přehledu názorů vybraných českých ekonomů na problematiku peněz. První část práce je zaměřena na představení obecně uznávané teorie vzniku a vývoje peněz, a zejména pak na představení názorů vybraných ekonomů. Ve druhé části je provedena komparace názorů dvou vybraných ekonomů, doplněna postřehy ze současné hospodářské situace.
Vedoucí práce: Markéta Fantová Šumpíková
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: peníze; měnová politika; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; money; monetary policy; bachelor's theses