Analýza výrobních kapacit podniku Jaroslav Taraba TADOS - Fuglová, Martina (2010)
Náplní mé bakalářské práce je analýza výrobních kapacit. V teoretické části je vysvětlen pojem výrobní kapacita, nastíněna její vazba na plánování celé výroby a jsou zde uvedeny postupy výpočtů nutné k analýze. V praktické části je provedena komplexní analýza výrobních kapacit podniku TADOS Rožďalovice. Analýza zahrnuje výpočet dílčích výrobních kapacit, celkové výrobní kapacity a jejich využití, analýzu nákladů a analýzu bodu zvratu včetně vyčíslení bodu kritického využití výrobní kapacity. Výsledkem mé práce je zhodnocení využívání kapacit a stanovení doporučení, která by vedla ke zlepšení stávajícího stavu.