Současná finanční krize a její dopady na malé podniky v ČR - Brázdová, Jarmila (2009)
Cílem této diplomové práce je nejen teoreticky popsat finanční krizi jako takovou, ale také zpracovat konkrétní případovou studii a nastínit, jak je tato problematika řešena v malých firmách v České republice. Práce se snaží nastínit analýzu a zároveň řešení problému finanční krize obecně ve světové ekonomice. Tyto teoretické poznatky jsou poté aplikovány na konkrétní případ jedné z mnoha malých firem v České republice, zabývající se zahraničním obchodem, prodejem a servisem měřící techniky. Nechybí tedy rozbor všech dopadů finanční krize na firmu. Práce se snaží nastínit možná opatření a návrhy řešení, které mohou ovlivnit a snížit dopady krize na malé podniky v ČR.