Současná finanční krize a její dopady na malé podniky v ČR - Brázdová, Jarmila; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této diplomové práce je nejen teoreticky popsat finanční krizi jako takovou, ale také zpracovat konkrétní případovou studii a nastínit, jak je tato problematika řešena v malých firmách v České republice. Práce se snaží nastínit analýzu a zároveň řešení problému finanční krize obecně ve světové ekonomice. Tyto teoretické poznatky jsou poté aplikovány na konkrétní případ jedné z mnoha malých firem v České republice, zabývající se zahraničním obchodem, prodejem a servisem měřící techniky. Nechybí tedy rozbor všech dopadů finanční krize na firmu. Práce se snaží nastínit možná opatření a návrhy řešení, které mohou ovlivnit a snížit dopady krize na malé podniky v ČR.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses