Analýza mezinárodní značkové strategie společnosti Nestlé - Krajčová, Lucie (2009)
Společnost Nestlé patří k předním potravinářským firmám již téměř 140 let a za dobu své existence se podstatně rozrostla nejen geografická, ale i tržní působnost společnosti. Nestlé v dnešní době dodává výrobky do 130 zemí světa a řídí široké portfolio produktů různých potravinových i nepotravinových segmentů. Za tímto úspěchem stojí nejen kvalitní výrobky vytvořené na základě dlouhodobého výzkumu a vývoje, ale také pečlivé plánování a strategické rozhodování managementu o uvedení nových značek na trh a poté správné naplánování expanze značky na mezinárodní trhy. Cílem této diplomové práce je analyzovat strategie, které společnost Nestlé používá k úspěšnému řízení značek na mezinárodních, regionálních a lokálních trzích.