Analýza mezinárodní značkové strategie společnosti Nestlé - Krajčová, Lucie; Machková, Hana; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Společnost Nestlé patří k předním potravinářským firmám již téměř 140 let a za dobu své existence se podstatně rozrostla nejen geografická, ale i tržní působnost společnosti. Nestlé v dnešní době dodává výrobky do 130 zemí světa a řídí široké portfolio produktů různých potravinových i nepotravinových segmentů. Za tímto úspěchem stojí nejen kvalitní výrobky vytvořené na základě dlouhodobého výzkumu a vývoje, ale také pečlivé plánování a strategické rozhodování managementu o uvedení nových značek na trh a poté správné naplánování expanze značky na mezinárodní trhy. Cílem této diplomové práce je analyzovat strategie, které společnost Nestlé používá k úspěšnému řízení značek na mezinárodních, regionálních a lokálních trzích.
Vedoucí práce: Hana Machková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses