Vybrané kulturní atraktivity cestovního ruchu Indie - Škopánová, Zuzana (2010)
Tato diplomová práce se zabývá památkami a cestovním ruchem Indie. Nejprve jsou popsány obecné informace o této zemi a poté je analyzován vývoj a současný stav cestovního ruchu. Veškerá fakta vyplývají z této části práce jsou shrnuta ve SWOT analýze. Hlavní část práce se zabývá analýzou zájezdů českých cestovních kanceláří. Obsahuje také seznam důležitých památek Indie, které byly vybrány na základě vlastních zkušeností a doporučení lidí. Poslední část vyhodnocuje výsledky dotazníkového šetření. Cílem je zjistit potenciál Indie pro cestovní ruch, podat ucelený přehled o současném cestovním ruchu Indie a jejích památkách a pomocí dotazníku zjistit, zda pohled české veřejnosti na Indii potvrzuje předpokládané teze.