Optimalizace chování a struktury středního podniku pod vlivem fin. a hosp.krize - Vránková, Anna; Svobodová, Ivana, 1969-; Kopecký, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce pojednává o problematice finanční a hospodářské krize a jejím dopadu na ekonomiku středně velké firmy. První část definuje krizové jevy jako takové a rozebírá vznik těchto jevů v USA a jejich rozšíření do dalších zemí světa. Podstatná část práce je věnována situaci v ČR, zejména pak analýzou dopadů na konkrétní středně velký podnik. Součástí práce je i provedení dotazníkového šetření mezi pracovníky společnosti na jehož základě dochází k vyhodnocení efektivnosti a účinnosti přijatých opatření vedením firmy. Závěrečná část navrhuje určité řešení a postupy vhodné pro zlepšení ekonomické situace dané firmy.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; globalizace; finanční krize; diplomové práce; globalization; financial crises; master's theses