Aktuální trendy pojišťování úvěrových rizik se státní podporou - Hrnčiříková, Michala (2009)
Diplomová práce se zabývá úvěrovým pojištěním, jako jedním z možných nástrojů krytí podnikatelských rizik v mezinárodním obchodě. Uvádí jeho základní formy a zaměřuje se rovněž na mezinárodní pravidla, jimiž je usměrňováno. Hlavní důraz je poté kladen na vývoj pojištění vývozních úvěrových rizik se státní podporou v době celosvětové finanční a ekonomické krize. Práce nabízí pohled na konkrétní protikrizová opatření vybraných exportních úvěrových pojišťoven a jejich dopad na vývoj světového obchodu.