Aktuální trendy pojišťování úvěrových rizik se státní podporou - Hrnčiříková, Michala; Taušer, Josef; Pravda, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se zabývá úvěrovým pojištěním, jako jedním z možných nástrojů krytí podnikatelských rizik v mezinárodním obchodě. Uvádí jeho základní formy a zaměřuje se rovněž na mezinárodní pravidla, jimiž je usměrňováno. Hlavní důraz je poté kladen na vývoj pojištění vývozních úvěrových rizik se státní podporou v době celosvětové finanční a ekonomické krize. Práce nabízí pohled na konkrétní protikrizová opatření vybraných exportních úvěrových pojišťoven a jejich dopad na vývoj světového obchodu.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; úvěrové pojištění; diplomové práce; credit insurance; master's theses