Motivace zaměstnanců ve společnosti Metrostav a.s. - Shtjefni, Geis (2010)
Ve své bakalářské práci se zaměřím na oblast motivace zaměstnanců. Této oblasti je v současné době kladen velký důraz - jak z hlediska samotných zaměstnanců, tak i z hlediska společností, jejich postavení na trhu jako předního zaměstnavatele. Cílem této bakalářské práce je analyzovat motivaci zaměstnanců ve stavební společnosti a zhodnotit pracovní spokojenost ve vybraných oblastech personální práce, dále analyzovat systém vzdělávání a rozvoje zaměstnanců a oblast hodnocení a odměňování zaměstnanců. Sběr údajů pro analýzu motivace zaměstnanců jsem provedla pomocí dotazníků. K analýze systému vzdělávání a rozvoje a oblasti hodnocení a odměňování jsem získala informace pomocí nestandardizovaného rozhovoru s kompetentními zaměstnanci firmy a dále jsem provedla hodnocení určitých poskytnutých firemních dokumentů. V teoretické části je vysvětlen pojem motivace, stejně tak jako faktory působící na motivaci jako cesty vedoucí k motivaci. Pod tímto spadá řízení pracovního výkonu, hodnocení a odměňování pracovního výkonu. Dále se budu zabývat i rozvojem a vzděláváním jako způsob motivace a celkově i podstatou firemní kultury společnosti. V návaznosti v praktické části bude teorie konfrontována s praxí ve společnosti Metrostav. Rozvádím v konkrétní podobě systém hodnocení a odměňování, rozvoje a vzdělávání zaměstnanců a firemní kulturu dané společnosti.