Finanční analýza podniku HALLA, a. s. - Solcerová, Olga (2010)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zjistit a vyhodnotit celkovou ekonomickou situaci vybraného podniku Halla, a. s. Tento podnik je specializován na výrobu osvětlení a osvětlovací techniky. Má bakalářská práce obsahuje dva větší celky. Jde o část teoretickou, ve které se snažím uvést do problematiky finanční analýzy obecně, uvádím několik zdrojů, ze kterých je možné čerpat při tvorbě finanční analýzy a největší část teoretické oblasti tvoří metodický aparát. Druhou velkou částí je část aplikační, v které se snažím zhodnotit celkovou situaci podniku v letech 2003 až 2009. Aplikuji tedy poznatky získané v teoretické části na praktické ukázce. Závěrem shrnu výsledky získané v aplikační části.