Finanční analýza podniku H-PRO - Škubalová, Michaela (2010)
Finanční analýza je zpracována z pohledu managementu za roky 2003 - 2009. Hlavní cíl práce je zaměřen na zhodnocení vkladů pro vlastníky podniku s použitím následujících ukazatelů: rentabilita vlastního kapitálu, rentabilita celkových aktiv, rentabilita tržeb, rentabilita zaměstnaného kapitálu či ekonomická přidaná hodnota. Dílčí cíle doplňují práci o ukazatele likvidity, aktivity, zadluženosti a čistý pracovní kapitál. V této bakalářské práci je také zohledněn dopad finanční krize za rok 2009.