Predikce finanční tísně podniku prostřednictvím metod finanční analýzy - Streitbergová, Pavla (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnávání a zhodnocení finančního zdraví společnosti Novako Jihlava s.r.o., která se od dubna roku 2009 nachází v insolvenčním řízení, a společnosti Stavona, spol. s.r.o., která se jeví jako prosperující. Cílem práce bylo zjistit, zda se pomocí metod finanční analýzy (zejména pomocí bonitních a bankrotních modelů) dalo předpovědět úpadek společnosti Novako Jihlava s.r.o. Současně byly porovnávány predikce jednotlivých modelů.