Predikce finanční tísně podniku prostřednictvím metod finanční analýzy - Streitbergová, Pavla; Strnad, Lucien; Tůma, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnávání a zhodnocení finančního zdraví společnosti Novako Jihlava s.r.o., která se od dubna roku 2009 nachází v insolvenčním řízení, a společnosti Stavona, spol. s.r.o., která se jeví jako prosperující. Cílem práce bylo zjistit, zda se pomocí metod finanční analýzy (zejména pomocí bonitních a bankrotních modelů) dalo předpovědět úpadek společnosti Novako Jihlava s.r.o. Současně byly porovnávány predikce jednotlivých modelů.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses