Predikce finanční tísně podniku prostřednictvím metod finanční analýzy - Prückner, Karel; Strnad, Lucien; Kadlec, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá predikcí finanční tísně podniku prostřednictvím metod finanční analýzy. Cílem je aplikovat vybrané metody finanční analýzy na příkladu dvou českých textilních společností a zhodnotit jejich predikční schopnosti. Obě společnosti mají mnoho společného, ale každá z nich se nachází v rozdílné finanční situaci. Tento fakt usnadňuje vyhodnocení predikčních schopností jednotlivých metod a poskytuje podklady pro srovnání. První část je věnována teoretickým východiskům metod finanční analýzy. Další část popisuje jejich praktické využití a kriticky hodnotí jejich predikční schopnosti. Shrnutí všech dosažených výsledků je k nalezení na konci práce.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses