Predpoveď finančnej tiesne podniku prostredníctvom metód finančnej analýzy - Mišík, Igor; Strnad, Lucien; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Predmetom spracovania práce na tému analýza podniku v tiesni je podnik Olšanské papírny a.s., ktoré sa 19.2. 2009 ocitli v konkurznom konaní. Cieľom práce bolo zistiť, či sa pomocou metód finančnej analýzy dá predpovedať úpadok firmy v budúcnosti. Práca sa skladá z teoretickej časti, v ktorej sa venujem popisu jednotlivých metód využitých v praktickej časti, ako aj definícií podniku v tiesni a rozdelení sústav pomerových ukazovateľov podľa vlastností. Druhá, praktická časť, v krátkosti popisuje analyzovaný podnik a jednotlivé metódy finančnej analýzy aplikované na konkrétnom podniku. Zahŕňa aj tabuľku jednotlivých bankrotných a bonitných modelov s pravdepodobnosťami, ktorými predpovedajú bankrot podniku a grafické medzipodnikové porovnanie s odvetvím prostredníctvom Spider analýzy.
Vedoucí práce: Lucien Strnad
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses