Vývoj ekonomického chování v České republice a v Rusku - Ionova, Alena; Hubinková, Zuzana, 1971-; Štědroň, Bohumír, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je, na základě analýzy vývoje vybraných makroekonomických ukazatelů a vlastního výzkumu, ukázat co, jak a proč ovlivňuje psychologii, mentalitu a ekonomické chování lidí v České republice a Ruské federaci. Práce se skládá z analytické a výzkumné částí. V analytické části jsem krátce popsala transformační proces devadesátých let, kromě toho významné mezníky novodobé historii vybraných zemí, vliv politiky na chování lidí, demografickou situaci a analýzu vývoje ekonomických ukazatelů v České republice a Ruské federaci. Dále jsem popsala, jak působí politický a ekonomický vývoj na život jedince a společnosti. Ve výzkumné části jsem se zabývala analýzou výsledků dotazování.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekonomické chování; ekonomické ukazatele; diplomové práce; economic behavior; economic indicators; master's theses