Analýza sporů ve WTO ohledně obchodu s masem vyrobeným s využitím hormonů - Heřmánek, Martin (2010)
Práce se zabývá spory v obchodu s hovězím masem, které bylo upraveno růstovými hormony. První, teoretická část popisuje proces řešení sporů na půdě Světové obchodní organizace. Druhá část se věnuje příčínám sporů, hlavním aktérům a průběhu sporů. Poslední kapitola analyzuje odvetná opatření a dopad sporů na vzájemný obchod zúčastněných zemí.