Analýza sporů ve WTO ohledně obchodu s masem vyrobeným s využitím hormonů - Heřmánek, Martin; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá spory v obchodu s hovězím masem, které bylo upraveno růstovými hormony. První, teoretická část popisuje proces řešení sporů na půdě Světové obchodní organizace. Druhá část se věnuje příčínám sporů, hlavním aktérům a průběhu sporů. Poslední kapitola analyzuje odvetná opatření a dopad sporů na vzájemný obchod zúčastněných zemí.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; hormony; diplomové práce; hormones; master's theses