Finanční analýza podniku Matex HK s.r.o. - Matyáš, Petr; Mikan, Pavel, 1963-; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Finanční analýza podniku je velmi důležitým nástrojem řízení společnosti. Moje práce se zabývá komplexní finanční analýzou podniku Matex HK s.r.o. od roku 2004 do roku 2008. Zaměřuji se především na horizontální a vertikální analýzu, analýzu poměrových a rozdílových ukazatelů, analýzu EVA, rozklad ROE a pomocí bankrotních a bonitních modelů zjišťuji, zda podniku nehrozí v nejbližší době bankrot. Dále také hodnotím, zda se podnik řídí některými doporučenými pravidly např. zlatými bilančními pravidly. Velký důraz kladu poté na srovnání podniku s odvětvím. Závěr moji práce odpovídá na otázky ohledně celkového stavu podniku a předkládám zde svoje návrhy, které by vedly ke zlepšení finančního zdraví podniku.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses