Sportovní centra v České republice- možnosti využití pro cestovní ruch - Machková, Martina (2010)
Diplomová práce zkoumá lyžařská centra v České republice, a to převážně z pohledu nejčastějších problémů, se kterými se potýkají. Dílčími cíli je zjistit skladbu jejich návštěvníků, jak se staví k propagaci a zejména jaké kroky nejčastěji podnikají pro rozvoj a zvýšení své návštěvnosti. Pro tyto účely bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož výsledky nabízí ucelený pohled na danou problematiku přímo z očí zástupců českých lyžařských center.