Finanční analýza podniku - Rudolf Jelínek - Hojgr, Pavel (2010)
Předmětem bakalářské práce je externí finanční analýza podniku Rudolf Jelínek za období let 2003-2008. Práce je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny a zdůvodněny zvolené ukazatele a použití vstupních dat. Praktická část obsahuje horizontální a vertikální analýzu, ukazatele rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti a bankrotní modely. Zjištěné výsledky a trendy jednotlivých ukazatelů jsou vyhodnoceny a okomentovány.