Cyklistická doprava na území Středočeského kraje - Jandová, Michaela (2010)
Cílem diplomové práce Cyklistická doprava na území Středočeského kraje je detailně prozkoumat a posoudit stav cyklistické dopravy ve vybraném mikroregionu s důrazem kladeným na rozvoj cyklistiky jako rovnocenného prostředku dopravní obsluhy území, zhodnotit předpoklady mikroregionu pro další rozvoj cyklistické dopravy a posoudit stav cyklotras vedoucích mikroregionem. Cílem diplomové práce je i odhalit klíčové problémy jednotlivých cyklotras a navrhnout vlastní řešení, vedoucí k úplnému nebo alespoň částečnému odstranění analyzovaných problémů. Součástí práce je také detailní analýza stavu cyklistického mobiliáře ve vybraném mikroregionu, na jejímž základě jsou navržena adekvátní opatření.