Kvalita pracovného života v podmienkach ČR - Kvasničková, Katarína; Kuřetová, Jana; Stříteský, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práca je jednou zo základných ľudských činností, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou každého jednotlivca. Svet práce sa neustále mení a vyvíja a kvalita pracovného života sa stáva témou čím viac diskutovanejšou. Hlavným cieľom práce je zhodnotiť súčasný stav kvality osobného a pracovného života v Českej republike a možnosti zamestnanca nájsť optimálnu kombináciu medzi prácou a ostatnými životnými aktivitami. V prvej časti približujem teoretické východiská kvality pracovného života, požiadavky novej generácie nastupujúcej na trh práce a modely, podľa ktorých sa dá táto subjektívna otázka merať. Cieľom praktickej časti je zistiť, aké sú možnosti uplatnenia work-life balance praktík na českom trhu a či existuje ochota sa týmito programami zaoberať. Po priblížení si významu work-life balance predstavujem jednotlivé piliere na ktorých je možné kvalitu pracovného a osobného života budovať. Následne porovnávam praktické využitie WLB programov českými spoločnosťami s ich personálnym marketingom.
Vedoucí práce: Jana Kuřetová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses