Financování a účetnictví příspěvkových organizací v konkrétních podmínkách Domova pro seniory Lukov - Olivíková, Petra; Marhounová, Jaroslava; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou financování, účetnictví a hospodaření příspěvkových organizací. Cílem práce je prokázat, že činnosti těchto organizací nelze provozovat bez prostředků poskytovaných z veřejných rozpočtů. Teoretická část je věnována neziskovému sektoru a definování neziskových organizací, podrobněji pak charakteristice, finančním vztahům a specifikům v hospodaření obou typů příspěvkových organizací, tedy státních i zřizovaných územními samosprávnými celky. Praktická část je zaměřena na činnost konkrétní příspěvkové organizace působící v oblasti sociálních služeb. Po představení organizace následuje rozbor zdrojů financování a analýza jejího hospodaření v průběhu pěti let.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; neziskový sektor; financování; příspěvkové organizace; diplomové práce; nonprofit sector; financing; nonprofit organizations; master's theses