Analýza mimosoudních spotřebitelských sporů - Zajícová, Jana (2010)
Diplomová práce pojednává o možnosti řešení spotřebitelského sporu mimosoudní cestou a její důraz je kladen na fungující přístupy v České republice. Blíže je popsán Projekt mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, který vznikl pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a představuje nové možnosti pro českého spotřebitele. Součástí práce je analýza dvouletého fungování pilotní fáze Projektu, zhodnocení jeho výsledků na základě statistických dat o počtu podaných stížností, výsledků Ankety ADR a dotazníkového šetření zaměřeného na obecné povědomí o Projektu. Získané údaje jsou vyhodnoceny a je navrhnuto řešení pro zlepšení fungování Projektu.