Analýza mimosoudních spotřebitelských sporů - Zajícová, Jana; Horová, Olga; Koblovský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce pojednává o možnosti řešení spotřebitelského sporu mimosoudní cestou a její důraz je kladen na fungující přístupy v České republice. Blíže je popsán Projekt mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, který vznikl pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a představuje nové možnosti pro českého spotřebitele. Součástí práce je analýza dvouletého fungování pilotní fáze Projektu, zhodnocení jeho výsledků na základě statistických dat o počtu podaných stížností, výsledků Ankety ADR a dotazníkového šetření zaměřeného na obecné povědomí o Projektu. Získané údaje jsou vyhodnoceny a je navrhnuto řešení pro zlepšení fungování Projektu.
Vedoucí práce: Olga Horová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; mediace; ochrana spotřebitele; rozhodčí řízení; diplomové práce; mediation; consumer protection; arbitration proceedings; master's theses