Marketingová orientace vybrané firmy - Kanócová, Lucia; Koudelka, Jan; Čejp, Vlastimil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cieľom diplomovej práce je zhodnotiť možnosti marketingovej orientácie koncernu e--invent. Vytýčeniu marketingových cieľov a stratégie predchádza analýza aktuálnej situácie na trhu s informačnými a komunikačnými technológiami, na ktorom pôsobí koncern e-invent. Analýza je zameraná na nájdenie príležitosti, ktoré trh vytvára a aké ohrozenia na koncern číhajú. Ďalej sa práca snaží vyhodnotiť stav koncernu a posúdiť v čom má koncern výhody a nevýhody oproti konkurencii. Na zhodnotenie aktuálnej situácie na trhu sú použité metódy PEST analýza a Porterova analýza. Stav koncernu, jeho silné a slabé stránky, pomôže odhaliť metóda VRIO, finančná analýza a analýza hodnototvorného reťazca. Výsledky jednotlivých metód sú zhrnuté a vyhodnotené pomocou SWOT analýzy, ktorá pomáha formulovať ciele a stratégie.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses