Komparace zdanění nemovitostí v České republice a ve Francii - Pokorná, Lenka (2010)
Cílem práce je deskripce pravidelných daní z nemovitostí v roce 2010 v České republice a ve Francii a jejich komparace. Pro deskripci jsou v obou zemích využívána nejaktuálnější dostupná data, z nichž vychází i celková komparace. V každé zemi jsou nejdříve specifikovány konstrukční prvky všech pravidelných daní z nemovitostí. Dále je pojednáno o jejich rozpočtovém určení a o pravomocích municipalit výnos těchto daní ovlivnit. Nakonec je převážně v grafické podobě zachycen jejich výnos. Při komparaci jsou zdůrazněny hlavně rozdílné prvky obou systémů a je zde poukázáno na ty, které by mohly být inspirativní pro případnou změnu legislativy.