Komparace zdanění nemovitostí v České republice a ve Francii - Pokorná, Lenka; Láchová, Lenka, 1959-; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je deskripce pravidelných daní z nemovitostí v roce 2010 v České republice a ve Francii a jejich komparace. Pro deskripci jsou v obou zemích využívána nejaktuálnější dostupná data, z nichž vychází i celková komparace. V každé zemi jsou nejdříve specifikovány konstrukční prvky všech pravidelných daní z nemovitostí. Dále je pojednáno o jejich rozpočtovém určení a o pravomocích municipalit výnos těchto daní ovlivnit. Nakonec je převážně v grafické podobě zachycen jejich výnos. Při komparaci jsou zdůrazněny hlavně rozdílné prvky obou systémů a je zde poukázáno na ty, které by mohly být inspirativní pro případnou změnu legislativy.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses