Hodnocení efektevity výstavby fotovoltaické elektrárny - Rákosník, Milan (2010)
Práce se zabývá vyhodnocením efektivity výstavby fotovoltaické elektrárny konkrétním podnikem. Hodnocení projektu je provedeno pomocí metody doby návratnosti, diskontované doby návratnosti, čisté současné hodnoty, vnitřního výnosového procenta a indexu ziskovosti. Součástí řešení je i analýza citlivosti investice na změnu vstupních parametrů. Kromě samotného vyhodnocení práce obsahuje relevantní informace o společnosti, související legislativě, českém i evropském trhu s elektřinou z obnovitelných zdrojů a aktuálním stádiu přípravy projektu.