Transformace v ČR v komparaci s dalšími zeměmi - Fraňková, Zuzana (2010)
Těžištěm práce je srovnání transformačních strategií ČR, Slovenska, Maďarska a Polska. Hlavním cílem je nalezení společných a rozdílných rysů jak v 1. fázi liberalizace a stabilizace, tak ve 2. fázi týkající se privatizace a restrukturalizace podniků. Dále se práce zabývá dopady transformačních opatření, jež jsou analyzovány pomocí makroekonomických ukazatelů.