Podpora exportu malých a středních podniků do států východní Evropy - Pochopová, Petra; Král, Petr, 1979-; Novotný, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem diplomové práce bylo zjistit, jak funguje v České republice systém podpory malých a středních podniků, které vyvážejí své produkty a služby do států východní Evropy nebo se pokoušejí zde prosadit. Zabývala jsem se státní podporou, kdy jsem se snažila prozkoumat všechny dostupné materiály k tomuto tématu (např. Exportní strategii ČR pro období 2006 - 2010), zaměřila jsem se také na podporu ze strukturálních fondů Evropské unie. Popsala jsem funkci institucí a organizací, které nějakým způsobem pomáhají exportérům. Získané informace o existující státní pomoci jsem pak porovnávala s výsledky dotazníkového šetření. To zkoumalo spokojenost malých a středních podnikatelů vyvážejících svoje produkty do států východní Evropy s nabízenými službami.
Vedoucí práce: Petr Král
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; malé a střední podniky; diplomové práce; small and medium-sized enterprises; master's theses