Využití derivátů v mezinárodním obchodě se zemědělskými komoditami - Plchotová, Jitka; Sedláček, Jiří, 1963-; Chalupa, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem této diplomové práce je teoreticky popsat rizika spojená s podnikáním. Důraz je kladen především na finanční rizika související s pohybem cen zemědělských komodit a se změnami měnových kurzů. Základem je teoretické vymezení podstaty možných rizik, metod kvantifikace rizik a popis instrumentů sloužících k jejich eliminaci. Tyto teoretické poznatky jsou dále aplikovány v případových studiích zabývajících se zajištěním cenových a měnových rizik firem podnikajících v zemědělské provovýrobě. V příkladech nechybí rozbor pozice dané firmy, ukázka řešení zajištění a závěrečné zhodnocení efektivnosti risk managementu.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses