ČR po vstupu do EU - makroekonomický vývoj a mezinárodní srovnání. - Kurka, Jan; Nečadová, Marta; Pošta, Vít, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je zhodnotit makroekonomickou situaci v zemích Visegrádské skupiny po vstupu do EU v roce 2004. Důraz je kladen na porovnání zemí dle vybraných makroekonomických ukazatelů. V České republice je zkoumán vliv jednotlivých složek na HDP, další alternativní ukazatele HDP a makroekonomická rovnováha. Je uvedena i prognóza vývoje HDP dle několika významných institucí. Poslední část je zaměřena na výsledky analýzy Globálního indexu konkurenceschopnosti z let 2009/2010 s důrazem na země Visegrádské skupiny.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses