Ekonomika športového klubu Iuventa Michalovce - Mačuga, Marek (2010)
Bakalárska práca sa skladá z úvodu, záveru a dvoch hlavýnch častí. Úvod sa zameriava na výber témy. Hneď po ňom nasleduje teoretická časť, v ktorej sú vysvetlené základné pojmy ekonomiky športového klubu, podniku, rôznych ukazoveteľov a analýz. Jadro práce tvorí praktická časť kde je aplikovaná použitá teória od právnej formy cez pomerovú analýzu až po analýzu nákladov a výnosov. Na konci praktickej časti sú spomenuté formy financovania športového klubu. Záver tvorí zhrnutie a porovnanie podniku so športovým klubom, a tiež zhodnotenie súčasnej situácie vo vybranom klube.