Systém posuzování projektů v IT firmě v podmínkách rizika - Šustrová, Lenka; Švecová, Lenka; Novotný, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce bylo vytvoření systému na hodnocení rizik ve společnosti zabývající se vývojem software. V rámci aplikační části došlo k analýze třech již realizovaných projektů společnosti. Díky této analýze došlo k sestavení registru rizik. Registr obsahuje celkem 14 příčin a 4 klíčové rizikové faktory. V rámci systému jsou tyto rizikové faktory a jejich příčiny podrobeny expertnímu hodnocení pomocí subjektivní pravděpodobnosti jejich vzniku a intenzitě jejich případného dopadu. Expertní odhad intenzity dopadu je doplněn citlivostní analýzou. Následně systém vyhodnocuje rizika a sestavuje seznam klíčových rizik, kterým má být věnována maximální pozornost. Uživateli také nabízí opatření, která slouží ke snížení rozsahu klíčových rizik. Na závěr systém provádí kvantitativní analýzu v podobě pravděpodobnostních stromů.
Vedoucí práce: Lenka Švecová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; riziko; diplomové práce; risk; master's theses