Dopad krize na finanční řízení podniku - Turková, Andrea (2010)
Práce se zabývá dopady globální hospodářské krize na finanční řízení malých a středních firem. Poukazuje na rozdíly v používaných nástrojích a metodách řízení, zdůvodňuje nutnost posílení stability a likvidity. Zdůrazňuje důležitost vyhledávání finančních rizik a dává návod, jak je identifikovat, měřit, a jak se proti nim zajistit. Je zde popsána metoda Balanced Scorecard, která poskytuje vyvážený pohled na finančí a nefinanční měřítka hybných sil budoucí výkonnosti podniku.