Dopad krize na finanční řízení podniku - Turková, Andrea; Kislingerová, Eva, 1950-; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá dopady globální hospodářské krize na finanční řízení malých a středních firem. Poukazuje na rozdíly v používaných nástrojích a metodách řízení, zdůvodňuje nutnost posílení stability a likvidity. Zdůrazňuje důležitost vyhledávání finančních rizik a dává návod, jak je identifikovat, měřit, a jak se proti nim zajistit. Je zde popsána metoda Balanced Scorecard, která poskytuje vyvážený pohled na finančí a nefinanční měřítka hybných sil budoucí výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; riziko; diplomové práce; risk; master's theses